Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@20:52:31 GMT

نامه نواب رئیس کمیسیون‌های امنیت و بهداشت به رئیسی

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۶۲۸۷

نامه نواب رئیس کمیسیون‌های امنیت و بهداشت به رئیسی

 

به گزارش  تابناک به نقل از ایسنا، عباس مقتدایی اظهار کرد: بنده به عنوان نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و جلیل میرمحمدی به عنوان نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان در نامه ای به رییس جمهور و معاون اول رییس جمهور نکاتی درخصوص دارو متذکر شدیم.

متن نامه عباس مقتدایی و جلیل میرمحمدی نواب رییس کمیسیون های امنیت ملی و بهداشت مجلس شورای اسلامی به رییس جمهور به شرح زیر است:

«حضرت آیت الله دکتر رییسی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

جناب آقای دکتر مخبر
معاون اول محترم رییس جمهور

باسلام و احترام،

به استحضار می رساند، هرگونه کوتاهی در پیش بینی های لازم برای مواد اولیه، ماده موثره دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی بیماران می تواند نگرانی هایی را در آینده پدید آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که به دنبال حذف ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی) در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مصوب شده است که مابه التفاوت ریالی ارز ترجیحی و ارز آزاد در اختیار وزارتین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گیرد. در این رابطه خواهشمند است با قید فوریت موارد ذیل را بررسی و بگونه ای تدبیر نمایید که در کوتاه مدت و میان مدت التهابی در تهیه اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی مصرفی پدید نیاید و با انجام اقدامات مدبرانه و پیشگیرانه شاهد افزایش قیمتها نباشیم و سودجویان نتوانند آرامش عمومی جامعه را برهم زنند.

۱)آیا از ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ ارز ترجیحی لازم برای تهیه و تامین ماده موثره، ماده اولیه و تجهیزات پزشکی مصرفی بیماران به سازمان غذا و دارو اختصاص یافته است؟

۲)در صورت عدم اختصاص ارز آیا تدبیری برای پرداخت مابه التفاوت ریالی ارز ترجیحی و ارز آزاد جهت پرداخت یارانه دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی بیماران به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختصاص یافته است یا خیر؟

۳)آیا ارز مورد نیاز واردکنندگان ماده موثره و ماده اولیه دارو در اختیار وارد کنندگان قرار گرفته است؟ در صورتی که این امر محقق نشده باشد، بدیهی است که سردرگمی ها به بی نظمی و عدم تامین مایحتاج پزشکی و دارویی مردم منتهی می شود که انتظار از ساختار مدیریتی قوی آن است که در این جهت پیش بینی لازم را داشته باشد.

۴)آیا تدبیری اندیشده شده است که صنایع تولیدی دارو بویژه صنایع تولیدی کوچک، تسهیلات بانکی لازم جهت تامین سرمایه درگردش را داشته باشند تا جلوی هرگونه بلاتکلیفی یا توقف روندهای تولیدی گرفته شود؟

۵) آیا تدابیر لازم اندیشیده شده است که زمان و چگونگی شروع اجرای طرح، مردم و مجریان را دچار سردرگمی و بلاتکفیفی ننماید؟

۶)بر اساس مسئولیت نظارتی نمایندگان مجلس این نکته را متذکر می شویم که احتمال آسیب پذیری حداقل ۵ میلیون نفر افرادی که تحت پوشش هیچگونه بیمه ای نیستند، وجود دارد لذا این حجم بالای آماری اقتضا می کند که بر اساس مصوبه لایحه بودجه ۱۴۰۱ در اسرع وقت با آزمون وسع نسبت به تحت پوشش بیمه ای قرار گرفتن این افراد تدبیر و اقدام آنی انجام پذیرد، نکته ای که خلاء آن هم اکنون واضح است و دستور جنابعالی برای اجرای قانون مورد انتظار جامعه می باشد.

۷)باتوجه به اینکه تعداد قابل توجهی از داروهای مورد نیاز مردم مشمول پرداخت های بیمه ای نیستند، آیا تدبیری برای افزایش فهرست این داروها برای شمولیت در پوشش بیمه ای اندیشیده شده است؟ انتظار می رود این موضوع پراهمیت بویژه داروهای بیماران صعب العلاج و خاص مورد توجه ویژه قرار گیرد.

۸)به نظر می رسد که زیرساخت های موردنیاز در سازمان های بیمه گر جهت پرداخت یارانه دارو به بیماران باید هرچه زودتر کامل، تکمیل و بروزرسانی شود و هرگونه بی توجهی به این موضوع به سرمایه اجتماعی دولت که خوشبختانه رو به افزایش است، آسیب می رساند.

خواهشمند است باتوجه به اهمیت موضوعات یاد شده، دستور فرمایید با قید فوریت هریک از مفاد صدرالاشاره در جلساتی با حضور متولیان امر از جمله رئیس کل بانک مرکزی، وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزیر امور اقتصاد و دارایی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، روسای سازمان های بیمه گر، رئیس سازمان غذا و دارو و سایر متولیان امر مورد رسیدگی قرار گرفته و گزارش اقدامات انجام گرفته به اینجانبان اعلام شود. از حسن توجه جنابعالی قدردانی می نماید.

تقویت ابعاد نظارتی و انجام بازرسی های لازم برای کنترل دقیق بازار و جلوگیری از هرگونه اخلال توسط سوداگران و یا سوء استفاده کنندگان احتمالی ضرورتی است که باید درخصوص آن دستور ویژه ای صادر فرمایید.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان طرح ترافیک 1401 آلودگی هوا دعای روز دهم رمضان مقتدایی آیت الله دکتر رییسی ماه رمضان طرح ترافیک 1401 آلودگی هوا دعای روز دهم رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۶۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدقولی بیمه‌ها؛ کمبود دارو در بازار

بهمن صبور نایب رئیس انجمن داروسازان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه در حال حاضر کمبود نقدینگی داروخانه‌ها و شرکت‌های دارویی موجب کمبود‌های دارویی شده است، اظهار کرد: در حال حاضر تنها بدهی بیمه‌ها در طرح دارویار به داروخانه‌ها حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان است، این بدهی برای ۴ ماه است.

وی افزود: علاوه بر بدهی مرتبط با طرح دارویار بیمه‌ها مقدار مبالغ دیگری نیز به داروخانه‌ها بدهکار هستند که سرجمع این بدهی‌ها بین ۲۰ تا ۲۵ همت است.

صبور ادامه داد: این عدم نقدینگی از سویی موجب این شده است که داروخانه‌ها نتوانند مطالبات شرکت‌های دارویی را بپردازند و از سوی دیگر موجب این شده که تولیدکنندگان دارویی نیز رغبتی برای تولید دارو را نداشته باشند و همین موجب کمبود برخی دارو‌ها به ویژه دارو‌های قلبی و عروقی و دارو‌های هورمونی در بازار شده است.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون بیمه‌ها باید در زمان مشخص شده مطالبات را پرداخت کنند، گفت:در قانون مشخص عنوان شده که بیمه‌ها ظرف یک ماه بدهی‌های خود را به داروخانه‌ها بپردازند و مطالبات آنها را تسویه کنند. در طرح دارویار نیز این زمان کمتر یک ماه است.

نایب رئیس انجمن داروسازان تهران اظهار کرد: انتقاد دیگر ما این است که بودجه دارویار متولی مشخصی ندارد و در ردیف بودجه هم ردیف مشخصی برای آن موجود نیست.

او یادآور شد: این موضوع در کنار قیمت‌گذاری دستوری موجب بی‌رغبتی تولید کننده‌ها برای تولید دارو شده است. قیمتی را برای دارو مصوب می‌کنند که تولید کننده به زعم خود برایش صرف نمی‌کند و اگر هم تولیدی داشته باشد صرفا از خود رفع مسئولیت کرده است و این نمی‌تواند پاسخگوی بازار باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بدقولی بیمه‌ها؛ کمبود دارو در بازار
  • بررسی ۷۹۰ پرونده در کمیسیون صلاحیت ساخت و ورود دارو
  • استقرار ۱۲ تیم امدادی در مسیر تردد زائران بازی‌دراز
  • تمهیدات لازم برای امنیت انتخابات دور دوم مجلس در آبادان اعمال شد
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • سخنرانی رئیسی در آیین تجلیل از مدال آوران و قهرمانان ورزشی آغاز شد
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است
  • رئیسی پنجشنبه به قم می‌رود
  • رئیسی به قم می‌رود